«Леко Стайл» на Міжнародному фармацевтичному Конгресі, що проходив в рамках Міжнародної виставки «LABComplEX, Аналітика, Біотехнології, Hi-Tech». Основні тези.

«Леко Стайл» на Міжнародному фармацевтичному Конгресі, що проходив в рамках Міжнародної виставки «LABComplEX, Аналітика, Біотехнології, Hi-Tech».

http://labcomplex.com/Фахівці  «Леко Стайл» відвідали Міжнародну виставку «LABComplEX, Аналітика, Біотехнології, Hi-Tech», що проходила 19-21 жовтня у виставковому центрі «Київ Експо Плаза», та взяли активну участь у семінарі, що проходив у рамках Міжнародного фармацевтичного Конгресу. Організатори виставки – Національна академія наук України. Захід проходив  за підтримки профільних Комітетів Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, профільних міністерств та відомств, асоціацій та бізнес-об’єднань.

На Виставці був представлений весь спектр обладнання та технологій для лабораторій, а також комплекс послуг зі створення, оснащення та модернізації різних галузей промисловості, науково-дослідної сфери та медицини.

Одним з актуальних питань, що обговорювали у рамках Семінару, було питання технічного регулювання в парфумерно-косметичній галузі України.

Представляємо відповідні тези:

1. З 3 серпня 2022 року контролюючим органом, що здійснює ринковий нагляд за випуском косметичних засобів, буде Державна служба України з контролю за лікарськими засобами (зараз це Держспоживслужба).

2. Якщо виробник займається випуском готової продукції на території України до 3 серпня 2022 року, на цьому підприємстві повинна бути призначена «відповідальна особа», яка буде уповноважена займатися нотифікацією продукції в єдиному електронному реєстрі, після складання звіту щодо безпечності продукції.

3. Оцінки відповідності на косметичну продукцію не буде (скасовуються всі сертифікати і декларації), вся відповідальність покладається на «відповідальну особу підприємства».

4. По маркуванню додатково вводиться формулювання «дата мінімального терміну придатності», обов’язковим залишається маркування складу по INCI.

5. В Україні вже є можливість проводити перші PACН-тести на добровольцях, а не на тваринах.

6. Впровадження на підприємстві ISO 22716 є бажаним, але не обов'язковим, можливе добровільне внутрішнє декларування відповідності з повним пакетом відповідних внутрішніх документів.

Фахівці «Леко Стайл» завжди «тримають руку на пульсі» найактуальніших подій індустрії. Тож слідкуйте за нашими новинами та будьте в курсі важливих подій.

Ваш Леко Стайл.

Поділитися:
Ще цікаве в категорії
Дивитися всі категорії

Будьте в курсі найцікавіших новин!

Підписуйтесь на розсилку, щоб бути в курсі новинок, акційних пропозицій і подій

Нічего не знайдено
Ми використовуємо файли cookies для поліпшення веб-сайту. Продовжуючи переглядати цей сайт, ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie та Політики конфіденційності
Завантажити каталог