Метилпарабен

Копіювати посилання
В наявності

INCI: Methylparaben

Опис зовнішнього вигляду: білий кристалічний порошок.

Метилпарабен має невисоку розчинність в воді (приблизно 1: 400), добре розчинний в етанолі, ефірі, пропіленгліколі. Максимальну антибактеріальну активність метилпарабен проявляє при pH 4-8. Водні розчини метилпарабену при pH 3-6 можуть стерилізувати шляхом обробки в автоклаві при 120 °C протягом 20 хвилин; при pH 3-6 розчини досить стійкі при кімнатній температурі (можуть зберігатися до 4-х років), в той час як при pH 8 і вище піддаються швидкому гідролізу.

Антибактеріальна активність може бути поліпшена за допомогою комбінацій парабенів, так як спостерігаються синергетичні ефекти, і при додаванні інших компонентів, таких як пропіленгліколь (2-5%), фенілетіловий спирт; етилендіамінтетраоцтової кислоти, імідазоліділсечовина.

Метилпарабен використовується в косметичній, фармацевтичній і харчовій промисловості як антибактеріальний консервант. Метилпарабен присутній в голубиці як протимікробного агента.

Завдяки своїм антисептичним властивостям консервант Е218 широко використовується в м'ясній промисловості, так як уповільнює процес розмноження мікроорганізмів. Крім цього, метилпарабен додають у кондитерські вироби, варення і желе, конфітюри, різні напівфабрикати та готові сухі сніданки, деякі види випічки та пакетовані супи швидкого приготування.

Вивчаючи властивості Е218, дослідники прийшли до висновку, що ця речовина частково втрачає свої антисептичні властивості при попаданні в рідке середовище. Тому застосування даної добавки при виготовленні різних напоїв вважається недоцільним. Виняток складають різноманітні гелі, шампуні та дезодоранти, які не призначені для внутрішнього вживання, тому в них допускається використання слабшого антисептика.

Парабени застосовуються в зволожуючих кремах, косметичних вершках і молочку, різних косметичних гелях, бальзами та тоніках. Підвищена чутливість до парабенів зустрічається рідко.
Номер в класифікації харчових добавок: E218

Головні причини успішного застосування метилпарабену:
■ Ефективний консервант, запобігає розмноженню грибків і бактерій;
■ Не вступає в хімічні реакції з більшістю інгредієнтів косметичних засобів;
■ Не змінює консистенцію косметичних засобів.

Рекомендоване дозування: У країнах ЄС допускається максимальний вміст кожного парабену в косметичній продукції - 0,4% (При цьому багато фахівців вважають, що концентрації 0,19% в більшості випадків цілком достатньо) і максимальний загальний вміст всіх парабенів - 0,8%. У харчових продуктах вміст парабенів коливається від 0,04 до 0,1%.

 

 

Нічего не знайдено
Ми використовуємо файли cookies для поліпшення веб-сайту. Продовжуючи переглядати цей сайт, ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie та Політики конфіденційності
Завантажити каталог